0
zapri

Orehovo olje namesto sončne kreme

Orehovo olje ima najvišji faktor zaščite!
Najpomembnejša lastnost orehovega olja je zaščita kože na tak način, da jo hladi. Zato je najbolj primerno olje za zaščito pred UV žarki. Koža se hitreje obnavlja, lušči pa se šele tretji do peti dan po nanosu olja. Ker se koža hitreje obnavlja ostaja za tem tudi večja plast odmrlih kožnih celic, kar je najboljša zaščita proti sončnemu sevanju.

Tretji do četrti dan po nanosu orehovega olja je plast odmrlih celic že tako debela, da sončni žarki težko prodrejo do mladih kožnih celic in jih ne morejo poškodovati. Prav tako se v odmrlih celicah nabirajo večje količine melanina, ki skrbi za varovanje pred sončnim sevanjem. Ob uporabi orehovega olja je organ obščitnica, ki je odgovoren za nastanek melanina dovolj hitro obveščen na povišanje temperature kože zaradi sončenja in proizvaja vse več melanina.

Zelo dobro orehovo olje deluje tudi na bezgavke. Ob povečanem izločanju melanina iz kožnih celic se bezgavke začnejo bolje obnavljati in imajo večjo sposobnost izvajanja limfocitov, ter skrbijo za zdravje organizma. Tudi če je bezgavka poškodovana zaradi kemoterapije ali drugih posegov lahko deluje tako, kot da sploh ni bila poškodovana.

lorem viverra mollis tellus hendrerit eget vulputate donec